Svenskt Cater blev först i kommunen med sin nya miljövänligare fasadskylt i polykarbonat till sin nymålade fastighet. Den stora logoskylten mot E4:an mäter 8 x 5 m är profilutskuren och genomlyst med LED-dioder. Det var i höstas som vi levererade nya skyltar till Svensk Cater och även de övriga skyltarna gjordes i mer miljövänliga material.

Polykarbonat är inte bara ett mer miljövänligt material, då det är en sjundedels mindre koldioxidutsläpp mot aluminiumtillverkning, utan också betydligt lättare vilket medför att skyltens påfrestning av fasaden minskas. Svensk Cater skylten väger endast 60 kilo trots sin storlek.
Förutom det så är polykarbonat även väldigt hållbart och väderbeständigt. Det är lättare att bygga skyltarna tätare, så belysningen klarar sig bättre, än på traditionella skyltar.